Mitä tarkoittaa Abrahamin pitojen pelastaminen?

11.4.2018

Mesenaatti.me-sivustolla aloitettiin 6.4.2018 joukkorahoitushanke nimeltä Pelasta Abrahamin pidot. Tarkoitus on saada kokoon 20 000 euron rahoitus 15.5.2018 mennessä.

Seurasin itse Abrahamin pidot -oopperan vaiheita sosiaalisessa mediassa ja lehdissä. Oli upeaa nähdä kuinka tähän projektiin tulivat mukaan koko kylä, kunta ja seutu. Huomasin usein tämän innostuksen Limingan omasta oopperalaulajasta ja hänen nimikko-oopperastaan eri yhteyksissä.

Kävin katsomassa kesän esityksen Limingan ensi-illassa. Se oli upea kokemus. Olen iloinen, että olin yksi heistä, jotka pääsivät näkemään tämän. Hymyilin ja olin täynnä energiaa esityksen jälkeen. Uskon, että tätä oopperaa tullaan muistelemaan hyvällä vielä pitkään.

Tuntui sen vuoksi luonnolliselta, että ooppera päätettiin viedä myös Helsinkiin. Esitys oli sen arvoinen. Minä toivoin ja uskoin, kuten varmasti monet muutkin, että oopperan liput myytäisiin loppuun ihan niin kuin Limingan näytöksenkin liput. Olihan siellä vain kaksi esitystä. Lisäksi oletin, että tuotannolle tulee myös rahoitus, kuten tuli Limingan esityksillekin.

Minä ja moni muukin ulkopuolelta oopperaa seurannut havahtui vasta esitysten jälkeen siihen, että rahoitus ei mennytkään niin kuin Helsingin esitysten tuottaja Helena Tornberg oli sen suunnitellut. Nyt vasta minäkin tajusin, että todellakin Helena oli ihan yksin vastuussa rahoituksesta eli myös mahdollisista tappioista. Harvalla on niin paljon rohkeutta ja tahtoa toteuttaa yhteisiä unelmia, että ottaa kantaakseen noin suuren riskin!

Mietin, mitä minä voisin nyt tehdä? Monet muutkin miettivät Helenan auttamista. Joukkorahoitushanke Mesenaatti.me-sivuston kautta näytti olevan ainut tapa auttaa. Minulle ehdotettiin, että voisin ryhtyä vetämään kampanjaa, koska minulla on kokemusta taloushallinnosta ja kampanjoinnista sekä verkostoja sosiaalisessa mediassa.

Monilla on ollut huoli, että jäävätkö nyt esiintyjät ilman palkkioita. Helena on luvannut hoitaa palkkiomaksun vaikka henkilökohtaisella lainarahalla. Joukkorahoituksen avulla vähennetään näin yksittäisen henkilön henkilökohtaista taakkaa ja vähennetään niitä vuosia, joiden aikana velat on maksettava. Tällä hetkellä lainaa on otettu 25 000 euroa ja sen lisäksi Helena on käyttänyt maksuihin omia säästöjä toiset 25 000 euroa. Avustusten hakemista myös jatketaan, mutta niitä ei useinkaan myönnetä jälkikäteen jo toteutuneisiin hankkeisiin.

Tulevasta joukkorahoitushankkeesta kerrottiin Rantalakeus-lehdessä 29.3.2018: ”Helsingissä koettu nappisuoritus jätti 50 000 euron painolastin.”

Meillä on kuitenkin toivoa! Mininitavoite on saavutettu jo! Mutta vielä on pitkä matka lopulliseen päämäärään. On mietittävä uusia mahdollisuuksia ja tehtävä työtä niiden löytämiseksi. On uskottava siihen, että lopulta kaikki kääntyy jollain ihmeellisellä tavalla parhain päin. Sitä ei ikinä tiedä mitä hyvää huomenna tapahtuu. Se on minun mottoni elämässä. Näen Helenassa myös aina uudesta innostuvan ihmisen, joka haluaa auttaa muita. Miksipä emme siis nyt auttaisi vuorostamme häntä?

Pelastetaan Abrahamin pidot. Pelastetaan ne sillä tavalla, että tehdään niistä juhlat, jotka jatkuvat mielissämme aina!

Osallistu täällä: Pelasta Abrahamin pidot!

Heidi Haataja
kampanjapäällikkö

Laita jakoon, jos tykkäsit!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Blogi

Blogissa kurkistetaan oopperan järjestelyihin ja etenemiseen. Blogissa kirjoittavat oopperan parissa työskentelevät henkilöt, jotka valottavat oopperan etenemistä ja ajatuksiaan omasta näkökulmastaan. Valokeila käännetään myös oopperamme päätähteen eli Abraham Ojanperään. Tervetuloa seuraamaan mitä oopperan kulisseissa tapahtuu!

Abrahamin pidot

Limingassa 2017 jymymenstyksen kokenut Abrahamin pidot -ooppera esitetään 22. ja 23.2.2018 Helsingin Musiikkitalossa.

Etusivu
Blogi
Facebook-sivu

Yhteystiedot

Helena Tornberg, tuottaja

Eero Karvonen, apulaistuottaja