Ahti Alatalo

Ahti Alatalo

(Kaiteran isäntä)


AHTI ALATALO (s. 1946 Liminka).

Debytoin Oulun Oopperassa Madetojan Pohjalaisia-oopperan Herastuomarin roolissa vuonna 1970. Sibelius-Akatemian ooppera-studiossa tein rooleja vuosina 1971 – 1973. Kotikaupungissani Oulussa olin vuodesta 1978 vuoteen 1996 lähes vuosittain mukana oopperatuotannoissa. Kokemuksen ja kipinän elämäni ensimmäisestä oopperasta sain vuonna 1966, jolloin Oulun Ooppera valmisti Puccinin Madam Butterflyn.

Mikä minua oopperassa kiinnostaa? Halusin laulamisen lisäksi kehittää omaa kokonaisilmaisuani, olinhan näytellyt jo koulunäytelmissä ja mm. Oulun kaupunginteatterin lastennäytelmässä.

Wagneria lainaten: ”Ooppera on kokonaistaideteos, joka yhdistää kaikki kirjalliset, musiikilliset ja näytelmälliset taiteet yhdeksi teokseksi”. Väkevimmän vaikutuksen kaikista niistä oopperoista, joissa olen laulanut, nähnyt, kuullut tai kuunnellut, pidän Alban Bergin Wozzeckia. Kaiteran isännän rooli tässä oopperassa on kuin ympyrän sulkeutuminen; olen äitini puolelta liminkalaista Kaiteran talonpoikaissukua.

Tietoja työ- ja oopperaurastani on osoitteessa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahti_Alatalo

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone