Henna Parkkinen

Henna Parkkinen

Pukusuunnittelija


Henna Parkkinen on Mikkelistä lähtöisin oleva muotoilija ja tekstiiliartesaani. Hän on opiskellut myös vaatteiden kaavoittamista, taidevalokuvausta ja musiikkiteatteria. Henna on työskennellyt aiemmin monenlaisissa työtehtävissä ja ollut mukana taidenäyttelyissä; Suomessa ja Saksassa.

Henna nauttii tekemisen mukanaan tuomasta ilosta sekä hänestä on mielenkiintoista seurata mitä erilaiset tekniikat ja valmistustavat saavat aikaan materiaalissa ja siten löytää uusia, hänelle ennestään tuntemattomia tekniikoita. Hän pitää uusien kokonaisuuksien luomisesta, tarinoista, vanhoista vaatteista ja esineistä.

Oopperassa Henna vastaa puvustuksesta ja tarpeistosta. Hän on suunnitellut, tehnyt hankinnat ja osittain valmistanut oopperassa nähtävät asut ja esineet (lukuun ottamatta Abrahamin lauluviittaa ja Savonarola patsasta). Henna on pyrkinyt valinnoissaan mukailemaan aikakautta ja tukemaan tarinaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Henna on tänä kesänä myös mukana yhteisnäyttelyssä Wanhalla Muuntamolla Mikkelissä 24.7-13.8.2017. Näyttely on avoinna arkisin klo 10-17 ja viikonloppuisin klo 10-15. Osoite: Wanha Muuntamo, Pursialankatu 5, 50100 Mikkeli

Syyskuun alussa Henna muuttaa Helsinkiin ja ottaa vastaan työtarjouksia muotoilun, suunnittelun ja taiteen saralta.

Portfolio: http://www.finnishdesigners.fi/portfolio/henna.parkkinen

Portfoliossa on nähtävillä joitakin Hennan työnäytteitä ja sieltä pääsee katsomaan hänen ansioluetteloaan.

 

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone