Johanna Kropsu

Johanna Kropsu

(Katri Tuori)


Minä olen Johanna Kropsu (o.s. Heilala). Olen raahelaissyntyinen sopraano ja laulunopettaja. Valmistuin musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulusta opettajanani oopperalaulaja Soile Isokoski. Laulujani ovat vuosien varrella ohjanneet myös Airi Tokola, Vladimir Nedvizhai, Mari Klemettilä sekä Virve Karén.

Halusin jo pienenä laulajaksi. Ensimmäiset leikkikonserttini pidin lapsuudenkotini viereisellä tyhjällä tontilla. Ala-asteelta alkanut kuoroharrastus on kantanut viime vuosiin saakka. Varsinaiset musiikkiopinnot alkoivat Raahen musiikkiopistossa jatkuen Madetojan musiikkilukiossa. Tuolloin instrumentti vaihtui oboesta lauluun. Lukion jälkeen ei musiikin saralla opintie auennut kovan esiintymisjännityksen takia. Laulu kulki kuitenkin rinnalla voimavarana. Menin työelämään ja sain elämänkokemusta. Työstin jännitystäni ja hain myöhemmin uudelleen.

Esiintymisiä on karttunut liedestä oopperaan ja kirkkomusiikkiin. Olen toiminut muun muassa Festivo–orkesterin solistina sekä Seppo Paakkunaisen oratorion Kaksitoista hetkeä kantaesityksen solistitehtävissä. Kuorojen kanssa olen tehnyt yhteistyötä solistina ja äänenmuodostajana. Kilpailutuntumaa olen saanut viimeisimmissä Merikanto–laulukilpailussa ja Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone