Juhani Alakärppä

Juhani Alakärppä

(Rovasti Berg)


Oululainen baritoni Juhani Alakärppä tuli suuren yleisön tietoisuuteen voittaessaan ensimmäisen Toivo Kuula -laulukilpailun 2012. Keväällä 2011 Alakärppä valmistui laulupedagogiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta.

Konserttilaulajana Alakärppä on esiintynyt lukuisten orkesterien, kuten Kemin kaupunginorkesterin (2014) Oulun Sinfonian (Shakespeare 450 vuotta, 2014), Lapin sotilassoittokunnan, Oulu Festivon (nuorten solistien konsertti 2007), Oulun Evl seurakunnan puhallinorkesteri Viventin (2014) sekä Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterien solistina (Toivo Kuula – gaalakonsertissa 2013). Lied-laulajanan Alakärppä konsertoi aktiivisesti maamme eturivin pianistien ja urkurien kanssa.

Vuonna 2006 Alakärppä konsertoi Italiassa Firenzessä Vocalissimo – The Glory of Human Voice -tapahtumassa. Hän debytoi Papagenon roolin Mozartin oopperassa Taikahuilu keväällä 2010 (OAMK). Alakärppä lauloi kesällä 2015 ja 2016 Jean Sibeliuksen ja Eino Leinon roolin Ilmajoen musiikkijuhlilla Oskar Merikannon elämästä kertovassa opperassa ”Elämälle”.

Alakärpän taiteellista työskentelyä on tukenut Pro Musica -säätiö vuonna 2010. Oulun kaupunki muisti Toivo Kuula-kilpailun johdosta häntä vuoden 2012 kulttuurimenestyjän stipendillä tammikuussa 2013. Syksyllä 2016 hänelle myönnettiin Kansalaisopiston Liiton ansiomerkki. Alakärppä toimii laulupedagogina ja hän on Iin lauluviikon perustaja ja taiteellinen johtaja.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone