Markku Liukkonen

Markku Liukkonen

Laulajien valmennus


Markku Liukkonen

Markku Liukkonen aloitti musiikkiopintonsa Lahden konservatoriossa opiskellen aluksi pianon- ja viulunsoittoa. Hän jatkoi opintojaan Helsingissä, Sibelius-Akatemiassa opettajanaan mm. Prof. Pekka Salomaa ja valmistui ensin kanttori-urkuriksi. Kirkkomuusikoksi valmistumisensa jälkeen Markku Liukkonen jatkoi lauluopintojaan suorittaen Prof. Matti Lehtisen johdolla Sibelius–Akatemian solistisen koulutuksen diplomitutkinnon erinomaisin arvosanoin. Opintojaan hän on myöhemmin täydentänyt mm. eri mestarikursseilla. Markku Liukkonen on esiintynyt laulajana sekä omin konsertein, että eri orkestereiden ja kuorojen solistina.

Erityisesti keskeisimmillä passio– ja oratoriotehtävillä ja lied-musiikilla on ollut merkittävä sija hänen ohjelmistossaan. Hän on tehnyt myös useita lied- ja hengellisen musiikin äänityksiä Suomen Yleisradiolle. Markku Liukkonen on toiminut useissa kirkkomuusikon ja opetusalan tehtävissä. Vuosina 1990 – 2001 hän toimi Oulun tuomiokirkon kanttorina opettaen myös Oulun yliopiston musiikkikasvatuksen koulutuksessa.

Oululaista Sofia Magdalena – lauluyhtyettä Markku Liukkonen johti sen perustamisesta alkaen noin kymmenen vuoden ajan, vuoteen 2002 saakka. Vuodesta 2001 alkaen hän on toiminut Oulun Ammattikorkeakoulun laulumusiikin ja laulun didaktiikan lehtorina. Oman virkansa ohella hän on toiminut mm. Tornion laulukurssin ja Keminmaan Otto Wallenius kesäkurssien opettajana, sekä vierailevana opettajana useissa eurooppalaisissa musiikkikorkeakouluissa.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone