Sinikka Ala-Leppilampi

Sinikka Ala-Leppilampi

Orkesterin johto / Oulunsalo Ensemble


Sinikka Ala-Leppilampi on Oulun seudulla vaikuttava viulupedagogi sekä perustamansa Oulunsalo Ensemblen taiteellinen johtaja ja konserttimestari. Hän opettaa Oulun konservatoriossa viulunsoittoa sekä orkesterisoittoa. Hänellä on pitkä yhteistyöhistoria konserttimestarina Oulun Tuomiokirkkoseurakunnan kanttorien (Markku Liukkonen, Raimo Paaso, Lauri-Kalle Kallunki) kanssa vuodesta 1997 erilaisten kirkkomusiikkiteosten esityksissä joissa vaihdellen continuospesialisteina ovat toimineet Miklos Spányi,  Dóra Pétery, Irina Zahharenkova ja Anna Oramo.

Sinikka on opiskellut viulunsoittoa mm. Tuomas Haapasen, Reijo Tunkkarin, Jari Valon, Ari Angervon, Yuko Morin, Igor Bezrodnyin ja Monica Huggetin (barokkiviulu) johdolla ja tehnyt alttoviuluopintoja Juha Kankaan oppilaana. Orkesterinjohtoa Ala-Leppilampi on opiskellut Jorma Panulan kapellimestarikurssilla.

Sinikka Ala-Leppilampi on Oulun Vanhan musiikin yhdistyksen perustajajäsen ja toimi hallituksen varapuheenjohtajana 2009–2013 sekä puheenjohtajana 2013-2015. Orkesterimuusikkona hän on toiminut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa, Lapin Kamariorkesterissa toisena konserttimestarina, Tampereen kaupunginorkesterissa, Suomalais-virolaisessa Barokkiorkesterissa ja La Tempesta -kamariorkesterissa.

Ala-Leppilampi toimii taiteellisena johtajana Hailuodon Musiikkipäivillä yhdessä Markojuhani Rautavaaran kanssa. Yhtyekouluttajana Sinikka noudattaa mestari-kisällimallia, joka mahdollistaa opiskelijoiden ja ammattilaisten yhteistyön. Barokin ajan musiikin erilaisiin fraseerauskäytäntöihin hän on  tutustunut 1980-luvun alkupuolella Kokkolassa ja sittemmin barokkiviulun varresta 1989 alkaen niin kotimaisten  kuin ulkomaisten kollegojen kanssa erilaisissa projekteissa. Kouluttavaa yhteistyötä Suomalaisen Barokkiorkesterin kanssa hän on tehnyt omien orkesterioppilaidensa kanssa vuodesta 2011 Antti Tikkasen ja Georg Kallweitin johdolla.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone