Ville Mankkinen

Ville Mankkinen

Kapellimestari


Ville Mankkinen aloitti viuluopinnot Mikkelin musiikkiopistossa. Myöhemmin hän on opiskellut viulun- ja alttoviulunsoittoa Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä mm. Mervi Kyrjen, Tonu Reimannin ja Andrei Dogadinin oppilaana. Eestin Musiikki- ja Teatteriakatemian orkesterinjohdon opinnoista Mankkinen valmistui keväällä 2015 Toomas Kaptenin oppilaana. Yksityisesti Mankkinen on opiskellut orkesterinjohtoa Jorma Panulan ja Martti Tiaisen oppilaana sekä täydentänyt opintojaan useilla kansainvälisillä mestarikursseilla muun muassa Kiinassa, Tanskassa ja Bulgariassa.

Mankkinen on Panula-Akatemian perustajajäsen. Hän on esiintynyt instrumentalistina sekä kapellimestarina useissa Euroopan ja Etelä-Amerikan maissa. Syksystä 2015 Mankkinen on toiminut Kemin kaupunginorkesterin intendenttinä.

Mankkista ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Mikkelin läänin Maakuntarahasto ja Etelä-Pohjanmaan maakuntarahasto, Viljo ja Maire Vuorion Säätiö sekä Svenska Kulturfonden. Demetrio Kipman palkinnon Mankkinen on saanut vastaanottaa kahdesti.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone