Ooppera-alueen toiminnot

7.8.2017

Arvoisat oopperavieraamme,

ooppera lähestyy kovaa vauhtia ja seuraavassa esittelemme muutamia ooppera-alueen toimintoja kartalla. Kaikki oopperan perustoiminnot sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan, joten eri pisteet ovat alueella helposti löydettävissä. Työntekijämme auttavat Teitä mielellään, joten jos tulee kysyttävää, niin olemme alueella Teitä varten! Haluamme toivottaa kaikki oopperavieraamme lämpimästi tervetulleiksi Abrahamin pitoihin!

1. LIMINGAN KULTTUURIAREENA

Abrahamin pidot -ooppera esitetään ihka uudella Limingan Kulttuuri Areenalla, joka on valmistunut kesän 2017 aikana. Abrahamin pidot on ensimmäinen Areenalla järjestettävä yleisötilaisuus. Katettu puurakenteinen katsomo mahdollistaa jopa 500 henkilön suuruiset tilaisuudet. Yli 120 neliöinen lava puolestaan mahdollistaa suuremmatkin produktiot nyt ja tulevaisuudessa. Lava- ja katsomorakenteet on rakennettu osana Maaseuturahaston rahoittamaa investointihanketta ”Kyläkulttuurin sydän – Limingan Kulttuuri Areena”-hanketta.

2. LIPUNMYYNTIPISTE / INFOPISTE / OOPPERATUOTTEIDEN MYYNTIPISTE / NARIKKA

Lipunmyyntipisteestä voitte ostaa näytöksiin lippuja (loppuunmyytyä ensi-iltaa lukuunottamatta) hintaan 50 euroa (eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet, työttömät) tai 55 euroa peruslippu. Maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit sekä käteinen (maksupäätteenä iZettle). Ovelta ostettuna maksuvälineinä eivät valitettavasti käy erilaiset kulttuuri- tai muut maksusetelit. Lippuja voitte ostaa ennakkoon www.lippu.fi sekä lippu.fi välittävät toimipisteet ja esimerkiksi R-kioskit kautta maan. Kunnan kautta lippuvarauksia tehneet asiakkaat voivat noutaa lippuja infopisteestä omalla nimellään.

Infopiste toimii samalla myös myyntipisteenä, josta voitte ostaa Liminka 540-juhlavuoden tuotteita sekä oopperan upean käsiohjelman. Oopperan käsiohjelman hinta on 5 euroa. Viidellesadalle ensimmäiselle käsiohjelman ostajalle tulee mukaan TaiKu-nuorten työpajan tekemät paperikassit. Sen ostamalla tuette siis liminkalaista työtä!

Median edustajat voivat noutaa infopisteestä pressipassit, ja ennakkoon ilmoittautuneille pressipassit löytyvät nimellä.

Samassa paikassa sijaitsee myös narikkapalvelut, johon voitte halutessanne jättää tavaroita esityksen ajaksi säilytykseen. Narikka on maksuton.

3. INVA-PYSÄKÖINTI SEKÄ PYÖRIEN SÄILYTYS

Museoalueen pysäköintipaikat ovat hyvin rajalliset, joten museoalueen välittömään läheisyyteen on varattu inva-pysäköintipaikat sekä pyörien säilytyspaikat. Samaan paikkaan myös bussit voivat tuoda vieraat. Bussit voi tämän jälkeen parkkeerata Limingan seurakuntatalon läheisyyteen.

Asiakaspaikkoja on varattu Limingan kirkonkylän alueelta ja esimerkiksi Limingan kirjaston, terveyskeskuksen sekä keskustan muut yleiseen käyttöön tarkoitetut pysäköintialueet ovat myös oopperavieraiden käytössä. Myös Pappilantien ja Lumijoentien viereiselle peltoalueelle on varattu asiakaspaikkoja. Myös pysäköintialue Lumijoentien ja Värminkoskentien risteyksen pohjoispuolella on varattu ooppera asiakkaille.  Liikenteenohjaajat ohjeistavat pysäköinnissä paikan päällä.

Pyydämme oopperavieraitamme huomioimaan, että matkaa Limingan kirkonkylästä museoalueelle on noin 800 metriä, joten pyydämme vieraita saapumaan alueelle ajoissa. Kirkonkylältä on opastukset museoalueelle.

4. LIPUNTARKASTUSPISTEET

Kulttuuri Areenalla on kaksi erillistä lipuntarkastuspistettä. Ensimmäinen sijaitsee inva-pysäköintialueen yhteydessä ja toinen sijaitsee alueen keskellä olevan perinnehallin takana, jonne kulku tapahtuu anniskelualueen läpi. Jotta lipuntarkastus onnistuisi tehokkaasti pyydämme asiakkaita ottamaan liput esille ennen tarkastusta.

Lipuntarkistus aloitetaan arviolta klo 18.30.

5. WC-ALUE

Yleisölle varatut wc-tilat löytyvät Kulttuuri Areenan läheisyydestä. Wc:t sijaitsevat Aabramintien päässä olevan hiekkakentän päädyssä.

6. KOJUMYYJÄT

Ooppera-alueelle on rakennettu myyntikojuja Vanhanajan joulun henkeen. Niissä paikalliset pienyrittäjät sekä muut toimijat myyvät paikallisia tuotteita ooppera-asiakkaillemme. Kojumyynnin järjestäjänä toimii Lions Club Liminka-Lakeus, joka käyttää myyntikojuvuokratulot hyväntekeväisyystoimintaan Limingan ja Lumijoen alueella. Kojumyyjät vastaavat itse tuotteiden hinnoittelusta sekä rahastuksesta. Maksu tapahtuu käteisellä.

7. TARJOILUALUE / TARJOILUTELTAT

Myyntikojujen sekä väliaikatarjoilun myyntipisteen läheisyydessä sijaitsee ooppera-alueen telttoja, joissa oopperan asiakkailla on mahdollisuus nauttia väliaikatarjoiluita. Tarjoilut voitte käydä tilaamassa ja maksamassa ennen ensimmäisen näytöksen alkua, jolloin saatte noutaa väliajalla omat väliaikatarjoilunne suoraan noutopisteestä. Ryhmien ennakkotilaukset katetaan erikseen. Maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit sekä käteinen.

8. VÄLIAIKATARJOILUT / PERINNEHALLIN MYYNTIPISTE

Väliaika tarjoillaan Limingan kotiseutumuseon perinnehallissa. Asiakkaita suositelleen tekemään väliaikatarjoilutilaukset ennen ensimmäistä näytöstä suoraan perinnehallin myyntitiskiltä. Väliaikatarjoilun myyntipisteessä on A-oikeudet.

9. ENSIAPU

Ensiavusta vastaa Suomen Punaisen Ristin Limingan osasto. Ensiavun yhteyshenkilö on osaston puheenjohtaja Jose Quiroz, puh. 040 5685404.

10. VILHO LAMPI -MUSEO

Taidemaalari Vilho Lammen mukaan nimetyssä museossa järjestetään oopperailtojen yhteydessä VIP-vieraiden väliaikatarjoilut (10.8., 17.8 ja 18.8.).

11. AAPPOLA

Aappola on rakennettu Ojanperän kotitilan maille. Laulajan Anna-sisar omisti tilan, joka myöhemmin joutui Ojanperälle. Ojanperä rakennutti talon päähän romanttisen nikkarityylisen huvilaosan vuosina 1908–1910. Laulajan kuoleman jälkeen hänen omaisuutensa muutettiin testamentin mukaan rahaksi ja perustettiin stipendirahasto. Ojanperän ystävät (mm. kirjailija Heikki Toppila, opettajatar Katri Tuori ja norjalainen oopperalaulaja Aurora Hanneborg) päättivät kuitenkin perustaa Ojanperän museon. Aurora Hanneborgin rahoituksella ja iltamien tuotolla Aappola ja esineistöä ostettiin takaisin. Museo avattiin loppiaisena vuonna 1917.

12. LIMINGAN TAIDEKOULU

Limingan Taidekoulu toimii oopperan esiintyjien ”tukikohtana” sekä VIP-liput ostaneiden ryhmien ruokailupaikkana ennen oopperan alkua.

13. ATELJEE MAIRE K. MANNINEN

Väliajalla oopperan asiakkailla on mahdollisuus tutustua taidemaalari Maire K. Mannisen kauniiseen taiteeseen osoitteessa Rantatie 20 C, joka sijaitsee ooppera-alueen läheisyydessä.

Lisätietoa ateljeesta löydätte täältä: http://www.vayryset.fi/MaireM.html

[ssba]

Blogi

Blogissa kurkistetaan oopperan järjestelyihin ja etenemiseen. Blogissa kirjoittavat oopperan parissa työskentelevät henkilöt, jotka valottavat oopperan etenemistä ja ajatuksiaan omasta näkökulmastaan. Valokeila käännetään myös oopperamme päätähteen eli Abraham Ojanperään. Tervetuloa seuraamaan mitä oopperan kulisseissa tapahtuu!