6 esitystä

10.–19.8.2017

Koe oopperan taika ja autenttinen Vanha Liminka!

Kesto 2 h 15 min

Liput 45 / 50 €

6 esitystä

10.–19.8.2017

Koe oopperan taika ja

autenttinen Vanha Liminka!

Kesto 2 h 15 min

Liput 45 / 50 €

Koe oopperan taika ja Vanhan Limingan historian havina!

Abrahamin pidot on korkeatasoisen oopperan ja vanhaa aikaa henkivän kyläjuhlan yhdistelmä.

Abrahamin pidot -oopperassa keskiöön nousee laulajan kipuilu laulamisen ja muiden elämänvalintojen kanssa. Miten tasapainotella kotiseuturakkauden, ystävyyssuhteiden, rakkauden, suomalaisuusaatteen, lauluopetuksen ja maailmanvalloitustarpeen välillä?

Lopulta Abraham löytää sen minkä jo lapsenakin tiesi:

”Olen laulaja, laulaja vain…”

Kuusi upeaa näytöstä!

Torstai 10.8.2017 – LOPPUUNMYYTY!

Perjantai 11.8.2017

Lauantai 12.8.2017

Torstai 17.8.2017 – LOPPUUNMYYTY!

Perjantai 18.8.2017 – LOPPUUNMYYTY!

Lauantai 19.8.2017 – LOPPUUNMYYTY!

Showtime klo 19.00.

Osoite: Rantatie 14, 91900 Liminka.

Oopperamiljöö

Oopperajuhla järjestetään Vanhan Limingan museoalueella, Abraham Ojanperän sielunmaisemissa. Vanhan Limingan museoalue koostuu kotiseutumuseosta, Vilho Lampi -museosta sekä Abraham Ojanperän muistokoti Aappolasta. Oopperan yhteydessä katsojalla on mahdollisuus tutustua Vanhan Limingan nähtävyyksiin sekä tutustua Ojanperän autenttiseen elinympäristöön ja esineistöön. Oopperan yhteyteen nousee pieni markkina-alue, johon katsojilla on mahdollisuus tutustua oopperan yhteydessä.

Oopperan tekijät

Esiintyjät

Limingan ja Suomen juhla!

Vuosi 2017 on Limingan kunnalle merkittävä kahdesta syystä; juhlimme 100-vuotiaan Suomen lisäksi myös Limingan kunnan 540-vuotiasta taivalta. Ojanperän elämää juhlistava ooppera kantaesitetään Vanhan Limingan alueella, Ojanperän kotiseudulla, 10.8.2017. Abrahamin pidot -ooppera on hyväksytty viralliseen Suomi100 -ohjelmistoon.

Näytöksiä on yhteensä kuusi ja ne jakautuvat kahdelle viikolle. Ooppera toteutetaan paikallisessa yhteistyössä ja yhteistyökumppaneitamme ovat muun muassa ArsLiminka ry, Oulunsalo Ensemble , Limingan Taidekoulu, Via Dolorosa ry, Limingan seudun musiikkiopisto sekä Limingan seurakunta. Abrahamin pidot -ooppera toimii juhlavuotemme vetonaulana ja haluamme toivottaa juuri Sinut lämpimästi tervetulleeksi upeaan oopperaamme!

Päätoteuttajat

Oopperaproduktio tehdään laajalla alueellisella yhteistyöllä. Olemme saaneet mukaamme upeita ja osaavia toimijoita!

Limingan kunta

Abrahamin pidot -ooppera toimii Liminka540 -juhlavuoden päätapahtumana. Limingan kunta toimii oopperahankkeen hallinnoijana sekä päätoteuttajana.

Liminka on nuorekas ja kehittyvä 10 000 asukkaan kunta, joka sijaitsee vajaan 30 kilometrin päässä Oulusta. Liminka on Suomen nopeimmin kasvava ja vetovoimainen kunta, jonka valttikortteina ovat erinomainen sijainti valtateiden varressa ja Oulun lentokentän läheisyydessä sekä nuori väestörakenne (ikärakenteeltaan Suomen nuorin kunta). Nuorekkuudestaan huolimatta Limingalla on pitkä historia vanhana kulttuuripitäjänä, josta on aikojen saatossa ponnistanut useita taitureita esimerkiksi musiikin ja maalaustaiteen kentille.

Oulun ammattikorkeakoulu (OAMK)

Koulutamme Oulun ammattikorkeakoulun Kulttuurin osastossa kirkkomuusikoita, medianomeja, musiikkipedagogeja ja tanssinopettajia ammatillisiin asiantuntijatehtäviin sekä toteutamme luovien alojen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa.

Tuotamme vuosittain satoja yleisötapahtumia osana koulutusta ja kehittämistä ja elävöitämme näin oululaista kulttuurielämää sekä omin voimin että yhteistyökumppaneiden kanssa

Tutustu Oulun ammattikorkeakoulun toimintaan täältä.

ArsLiminka ry
ArsLiminka ry on 23.3.2011 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on yhdistää ja koota taiteen, kulttuurin, tanssin, teatterin ja musiikin tekijöitä, taitajia, harrastajia ja tukijoita. Yhdistys tuo esille kulttuuria monilta eri saroilta ja ideoi, kehittää ja uudistaa kulttuuritoimintaa. Yhdistyksen hallitus koostuu eri taiteen osaajista niin maalaus- ja valokuvataiteen kuin musiikin ja kirjallisuudenkin saralta. Yhdistys julkaisee myös taide- ja kulttuurilehteä. Oopperaproduktioon yhdistys tuo vahvan kulttuurialan osaamisen, verkostot sekä tukee produktion toimintaa, sisällöllistä toteuttamista sekä edistää sen näkyvyyttä.
Oulunsalo Ensemble ry

Oulunsalo Ensemble toimii Oulun seudulla kamariorkesterina, jota tarvittaessa täydennetään puhaltajistolla, teosvalintojen tarpeiden mukaan. Se tekee säännöllistä yhteistyötä Oulun seurakuntien kanssa, joista pitkäaikaisin yhteistyö lienee Oulun Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa vuodesta, jonne synnytettiin passioperinne kapellimestari Raimo Paason sekä paikallisten kuorojen kanssa. Tuiran seurakunnan kanssa on aloitettu Barokkimessukäytäntö Oulussa. Orkesteri toimi Oulun vanhan musiikin festivaalin residenssiorkesterina vuosina 2009–2015. Vuodesta 2015 alkaen Oulunsalo Ensemble on toiminut Hailuodon Musiikkipäivien residenssiorkesterina ja tekee yhteistyötä niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin kapellimestarien ja solistien kanssa.

Orkesteri noudattaa yhtyesoitossaan niin kutsuttua ”mestari-kisälli” -mallia, joka mahdollistaa lahjakkaiden musiikinopiskelijoiden sekä ammattimaisesti musiikkia harrastavien mukanaolon. Ohjelmisto sisältää eri aikakausien kamariorkesterikirjallisuutta, soolokonserttoja, kirkkomusiikkiteoksia, kamarimusiikkia sekä kantaesityksiä.

Lisäksi Oulunsalo Ensemble tekee kouluttavaa yhteistyötä Suomalaisen Barokkiorkesterin (Fibon) kanssa. Orkesteriyhteistyö Oulun yliopiston kanssa avattiin 2013 Einojuhani Rautavaaran syntymäpäiväkonsertin myötä.

Vierailevina konserttimestareina ovat toimineet Reijo Tukkari (Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin konserttimestari), Georg Kallweit (Akademie für Alte Musik Berlin) sekä Antti Tikkanen (Fibo). Kapellimestarivieraina ovat vieralleet mm. Jukka Myllys, Raimo Paaso, Lauri-Kalle Kallunki sekä Maurizio Colasanti.

Yhteistyökumppanit

Limingan naisvoimistelijoiden ystävyyden kilta (LNV-U)

Abrahamin pidot -oopperan henkeä ovat mukana nostattamassa Limingan naisvoimistelijoiden ystävyyden kilta LNV-U, joka toimii oopperassa oopperaemäntinä. Oopperaemäntien keskeinen rooli on ottaa vastaan vieraita, toimia alueen oppaana ja ilmapiirin luojina.

Kiltalaisia yhdistää pitkä voimistelutausta. Aktiiviset kiltalaiset liikkuvat säännöllisesti ja tapaavat toisiaan kiltatapaamisissa. Tapaamiset pitävät yllä ystävyyttä ja luovat yhteenkuuluvutta. Killan sanoin: ”Tahdomme tehdä ryhmänä hyvää ja osallistua tapahtumiin. Sanotaan, että Kilta on ystävyyden silta”.

Ryhmäkuva otettu LNV-U -killan 30-vuotisjuhlasta vuonna 2016.

Via Dolorosa ry

Hengellinen teatteriyhdistys Via Dolorosa –Liminka ry on vuonna 2011 perustettu aatteellinen yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on hengellisen teatteritoiminnan toteuttaminen ja edistäminen paikkakunnalla ja lähiympäristössä. Tavoitteena on virkistää ja elävöittää kunnan hengellistä ja yhteisöllistä elämää. Yhdistys on tehnyt yhteistyötä Limingan kunnan ja seurakunnan sekä monien eri yhteisöjen, yhdistysten ja oppilaitosten sekä vapaaehtoisten kanssa ja pyrkii näin toimimaan jatkossakin. Toiminnassaan yhdistys ei tavoittele voittoa, vaan pyrkii kattamaan vain toiminnasta aiheutuneet kulut.

Pappilantie 6

91900 Liminka

info@viadolorosa.fi

Puhelin: 044 7521222

www.viadolorosa.fi

Limingan seurakunta

Limingan seurakunta – Aidosti arkea ja juhlaa! … masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen.

Pääosa Limingan seurakunnan toimitiloista sijaitsee pappilan pihapiirissä. Lisäksi ovat Kirkko, hautausmaa ja Vanamo.

www.liminganseurakunta.fi

Limingan seudun musiikkiopisto

Limingan seudun musiikkiopisto on 44-vuotias, vireä neljän kunnan alueella toimiva musiikkioppilaitos. Päätoimipiste sijaitsee Limingassa ja musiikkiopiston toimialueeseen kuuluvat sopimuskuntina Tyrnävän, Lumijoen sekä Siikalatvan kunnat. Oppilaitos tarjoaa korkeatasoista ja opetussuunnitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta musiikin laajan oppimäärän mukaisesti sekä tanssin yleisen oppimäärän opetusta lähialueen kuntien lapsille ja nuorille. Innokas ja motivoitunut opettajakollegio mahdollistaa 230 lapsen ja nuoren musiikillisen kasvun Limingan seudun musiikkiopiston toiminta-alueella. Musiikkiopisto järjestää konsertteja ja osallistuu tapahtumiin, joihin kaikki kuntalaiset ovat tervetulleita nauttimaan musiikillisista taide-elämyksistä.

Kauppakatu 4, 91900 Liminka
www.liminka.fi/sivu/fi/varhaiskasvatus_ja_koulutus/musiikkiopiston_esittely/

Limingan taidekoulu

Limingan taidekoulu on vapaa kansanopisto, jossa opiskelee vuosittain yli sata kaikenikäistä kuvataiteista, sarjakuvasta ja teatterista kiinnostunutta. Kaikki ovat tervetulleita – opiskelijat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintoihin voi hakea opintotukea tai aikuiskoulutustukea. Ota selvää myös työmarkkinatuella opiskelusta ja vuorotteluvapaasta.
Toimintamuotojamme ovat kokovuotiset linjat, avoin yliopisto ja lyhytkurssit. Kuvataide- ja vapaalinjoille voit tulla myös lyhyemmiksi jaksoiksi.

Limingan Taidekoulu
Arvolankuja 1
91900 Liminka

Puhelin: 044-726 5030

S-posti: toimisto ät limingantaidekoulu.fi Toimiston aukioloajat: klo. 8.00–15.15

www.limingantaidekoulu.fi

Liigo Oy

Liigo Oy – perheyritys joka houkuttelee ihmisiä aktiivisempaan arkeen.

Liikkuminen, tekeminen ja tunteet yhdistyvät hauskalla tavalla. Liigon ensimmäinen tuote on Suomessa muotoiltu ja valmistettu aktiivikaluste Liikkuri. Liigon kautta saa myös fysioterapeutin ja luovuusyrittäjän virkistäviä koulutuspaketteja.

 

Oopperan tukijat

Fennovoima
Fennovoima on vuonna 2007 perustettu energiayhtiö. Fennovoima rakentaa Suomeen uutta ydinvoimaa, jolla tuotetaan kohtuuhintaista sähköä elinkeinoelämän ja kotitalouksien tarpeisiin, parannetaan Suomen sähköomavaraisuutta ja lisätään kilpailua sähkömarkkinoilla. Fennovoiman Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitos rakennetaan Pyhäjoelle, Pohjois-Pohjanmaalle.
Oulun Seudun Sähkö

Oulun Seudun Sähkö on energia-alalla toimiva yritys, joka tarjoaa toiminta-alueensa asiakkaille sähköenergian myyntiä ja kaukolämpöä. Oulun Seudun Sähköllä on myös omaa sähköntuotantoa.

Sähkön siirrosta alueella vastaa Oulun Seudun Sähkö Verkkopalvelut Oy.

Osuuskauppa Arina
Osuuskauppa Arina on 100-vuotias pohjoissuomalainen kuluttajaosuuskunta. Toiminnan tarkoituksena on tuottaa palveluja ja hyötyjä osuuskaupan omistaville paikallisille kotitalouksille. Palveluja tarjotaan yli 170 toimipaikassa reilun 2700 työntekijän voimin. Kotitaloudet saavat palvelujen käytöstä keskimäärin yli 570 euron omistajahyödyt taloutta kohden vuodessa. Lisätietoja; www.arina.fi/100
Limingan Osuuspankki
OP Liminka on jäsentensä omistama pankki, jonka tehtävänä on edistää omistajajäsentensä ja asiakkaidensa taloudellista menestystä. Pankkimme kaikessa toiminnassa korostuu vahvasti paikallisuus. Haluamme kantaa vastuumme toimintaympäristömme taloudellisesta menestyksestä, hyvinvoinnista ja elinvoimaisuudesta. Arvomme ovat ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen.
Suomen Ajokykyarvioinnit

Suomen Ajokykyarvioinnit on valtakunnallinen terveysperusteisen ajokyvyn arviointiin erikoistunut yksikkö.

Terveysperusteinen ajokyvyn arviointi ® on käytännön ajotilanteessa tapahtuvaa tutkimusta, jossa selvitetään kuljettajan toimintakyvyn muutoksen vaikutuksia turvalliseen ajamiseen.

Ajokykyarviot-konsepti® on syntynyt vuosien kehitystyön tuloksena yhteistyössä lääkäreiden, neurologien, neuropsykologien sekä alan tutkijoiden kanssa.

SUOMEN AJOKYKYARVIOINNIT

Suomen Ajokykyarvioinnit, Oulu

Töllintie 26

90230 OULU

Puh. 0400 529981

www.ajokyky.fi

Ippala Oy

Helin ja Sarin Ippala Oy, laadukas ja monipuolinen kangas- ja käsityöliike, palvelee sinua keskellä Limingan kirkonkylää. Valikoimiin kuuluvat mm. verhot, asustekankaat, neulelangat ja näihin liittyvät tarvikkeet.

Liittyvätkö tarpeesi pirteisiin kevätverhoihin, syksyn pimenevinä iltoina takkatulen ääressä neulomiseen vai kenties jonnekin sille välille? Valikoimastamme löydät ideoita ja tarvikkeita niin varttuneeseen kuin vähän lapsekkaampaankin makuun. Me autamme tilanteissa joissa oma aika tai taito ei enää riitä. Teemme korjausompeluita ja tuotteita tilauksesta. Jaamme mielellämme ideoitamme kanssasi.

Tervetuloa tutustumaan!

Linnukkatie 4
91900 LiminkaPuh. 08 382079
Puh. 040 5177611

eMail: posti@ippala.fi

Limingan apteekki

Terveyttä lakeudelle!

Limingan apteekki on palvellut Lakeuden asiakkaita jo yli 90 vuoden ajan. Toimimme kahdessa toimipisteessä: pääapteekkimme sijaitsee Limingan keskustassa ja sivuapteekkimme Tyrnävän kauppakeskuksessa. Sekä Limingassa että Tyrnävällä apteekin edestä löytyy hyvin parkkitilaa ja apteekkiin on esteetön kulku.

Tule apteekkiasioille Liminkaan tai Tyrnävälle – palvelemme nopeasti ja ammattitaidolla!

Käyntiosoite:
Niittäjäntie 1 D, 91900 Liminka

ma-pe 8.30-18.00

la 9.00-14.00

puh. 08- 381 147
liminganapteekki(at)apteekit.net

https://www.liminganapteekki.fi/

Yhteystiedot (Abrahamin pidot 2017)

Eero Karvonen

Tapahtumatuottaja

Janne Nevala

Kirjasto- ja kulttuurijohtaja
janne.nevala@liminka.fi
+358 (0)50 318 2043

Abraham Ojanperän elämästä kertova Abrahamin pidot -ooppera on osa virallista Suomi100-ohjelmistoa.

Limingan kunta

Liminka on nuorekas ja kehittyvä 10 000 asukkaan kunta, joka sijaitsee vajaan 30 kilometrin päässä Oulusta. Liminka on Suomen nopeimmin kasvava ja vetovoimainen kunta, jonka valttikortteina ovat erinomainen sijainti valtateiden varressa ja Oulun lentokentän läheisyydessä sekä nuori väestörakenne (ikärakenteeltaan Suomen nuorin kunta). Nuorekkuudestaan huolimatta Limingalla on pitkä historia vanhana kulttuuripitäjänä, josta on aikojen saatossa ponnistanut useita taitureita esimerkiksi musiikin ja maalaustaiteen kentille.

Abrahamin pidot

Limingassa 2017 suursuosion saanut Abrahamin pidot -ooppera esitettiin myös Helsingin Musiikkitalossa 22.–23.2.2018.

Etusivu
Blogi
Facebook-sivu

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Eero Karvonen / Sharp Dis-Chord